Fotogalleri

Den 14 december var det julmarknad på Olstorps festplats. Många besökare passade på att göra julklappsinköp och fick samtidigt se luciatåg och tomtar.

/torgh.jpg

 Julstämning i Karlsborg den 7 december. Många utställare hade samlats i gångarna på fästningen. Det bjöds på vacker julmusik, glögg och självklart kom tomten på besök även här.

/img-7846.jpg/img-7852.jpg

 Den 1 december var det julmarknad i Lyrestad. Tomten kom på besök och dagen avslutades med fyrverkeri. Bara två burkar glöggmarmelad kvar...  

/glogg.jpg

Julstämningen stod högt i tak på julmarknaden i Hjo den 30 november. Saffransmarmeladen blev en succé! burk.jpg  

Den 26 - 27 oktober var det hantverksmässa i Ljungstorps bygdegård. Särskilt populär blev den höstinspirerade nyponmarmeladen med sherry som sålde helt slut!

  untitled-2-copy.jpg  

Eldrimners kurs i bär- och fruktförädling September 2013.

img-7502.jpg  

September 2013 Sylt och marmelad med eget pektin, kurs i Eldrimners regi.

img-7561.jpg  

Augusti 2013

Marmelad och ost är en perfekt kombination.

Rödlöksmarmelad passar bra till en varm getostsmörgås som är lika god som den är enkel att göra.

Ingredienser: 4 skivor bröd, exempelvis kavring eller lantbröd

2-3 nykokta rödbetor

150 g getost, blåmögelost eller annan smakrik ost

rödlöksmarmelad med svartpeppar och lagerblad

kapris

Sätt ugnen på 200˚. Lägg brödskivorna på en plåt. Skiva de nykokta rödbetorna tunt och lägg dem på brödet. Lägg osten ovanpå. Gratinera smörgåsarna i mitten av ugnen tills osten börjar smälta. Ta ut smörgåsarna ur ugnen och lägg en klick rödlöksmarmelad på osten. Toppa med hackad kapris. Ät och njut!

 

/getostsmorgas.jpg

 
 
 
Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.    (klicka här för att förlänga premium)(info & kontakt)